209
Banner Vakwerk

VAKWERK On Tour 4 oktober 2018 - Hilversum

Op 4 oktober leren we tijdens ‘Vakwerk on Tour’ de verschillende aspecten van de stad Hilversum kennen. 

We ontvangen jullie rond lunchtijd graag in De Melkfabriek. Een fraai vormgegeven industriële omgeving waar Dudok Wonen haar thuisbasis heeft. Naast Dudok Wonen hebben meerdere bedrijven, een school, naschoolse opvang én huurders een plek gevonden. Een bijzonder gebouw met een frisse, moderne en open uitstraling.

Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen heet jullie welkom. 

Na zijn welkomstwoord kunnen jullie met eigen ogen zien wat de transformatie met de oorspronkelijke Melkfabriek heeft gedaan. De Melkfabriek aan de Larenseweg is tussen 1954 en 1956 in opdracht van de Verenigde Gooise Melkbedrijven gebouwd naar ontwerp van het architectentrio Breebaart, Martens & Kramer. Tot eind 2005 was het gebouw in gebruik als fabriek voor zuivelproducten. In nauwe samenwerking tussen de architect, gebruikers en opdrachtgever Dudok Wonen is de Melkfabriek getransformeerd tot een duurzame woon-, werk- en leeromgeving voor alle leeftijden. 

Na de rondleiding neemt De Alliantie – buren van Dudok Wonen – het stokje over. We bezichtigen het Lucent terrein: een 3,5 hectare groot kantoorterrein dat de komende jaren transformeert tot een nieuwe onderscheidende, levendige, gemengde woon-werkbuurt in Hilversum. 

Per touringcar vertrekken we daarna naar diverse wijken met bezit van Dudok Wonen en De Alliantie. Medewerkers van deze corporaties lichtten de ontstaansgeschiedenis en opbouw van de wijken toe. 

Hilversum staat natuurlijk vooral bekend als dé mediastad van Nederland. En dat is niet voor niets. Het is de bakermat van de Nederlandse televisie en radio en vele omroepen zijn gevestigd op het Media Park in Hilversum. Hier kunnen wij natuurlijk niet omheen en brengen dan ook een bezoek aan het Media Park. Niet alleen is het Media Park het grootste in zijn soort in Europa, het is ook een plek met een bijzonder rijke historie. We drinken iets bij Beeld en Geluid en per ‘Hillywood express’ komen we op plekken waar je anders nooit komt. We rijden over het park langs het enorme rekwisietendepot waar niets is wat het op televisie lijkt... 

Aan het einde van de middag praten we met elkaar na in het Werkcafé van de Alliantie. Uiteraard mét een hapje en een drankje. 

We begroeten je graag op 4 oktober!

Dudok Revisited – Wijk Liebergen

Per touringcar vertrekken we naar de wijk Liebergen, waar Dudok Wonen het project ‘Dudok Revisited’ heeft opgeleverd. Hier stappen we bij het Van ’t Hoffplein uit voor een rondleiding, onder begeleiding van een medewerker van Dudok Wonen.

In deze wijk hebben 261 oude woningen, in de periode 2004 – 2007, plaats gemaakt voor 237 nieuwbouw woningen. Deze zijn in de oude stijl teruggebouwd, maar uiteraard ruimer, energiezuinig, duurzaam etc.

 Anthony Fokkerweg

Vervolgens rijden we langs de Anthony Fokkerweg. Hier heeft Dudok Wonen in het voorjaar van ’18 een complex met 26 sociale appartementen opgeleverd. Hier wordt wonen gecombineerd met een zogeheten gezondheidscentrum onder één dak (GOED). In het gezondheidscentrum is een huisartsenpost gevestigd, een apotheek, fysiotherapeut en diëtist.

Anna’s Hoeve

Aan de oostzijde van Hilversum ontwikkelt de gemeente Hilversum een nieuwe woonwijk met 500 tot 600 nieuwe woningen. Het nieuwe woongebied krijgt een prachtige parkachtige structuur die aansluit op de omliggende natuurgebieden Anna's Hoeve en het Laarder Wasmeer. Voordat kon worden gestart met de realisatie van het woningbouwplan heeft een grootschalige bodemsanering plaatsgevonden. Een deel van het restmateriaal is opgeslagen in de 2e berg van Anna's Hoeve: Anna's Berg. In de nieuwe woonwijk heeft Het Gooi en Omstreken een van de eerste bouwplannen gerealiseerd. In 2016 zijn er 38 ruime eengezinswoningen opgeleverd. Alle woningen worden sociaal verhuurd. Onder begeleiding van de ontwikkelingsmanager Projectontwikkeling bekijken we de nieuw gebouwde c.q. in aanbouw zijnde woningen. Voor een bijzonder uitzicht over de wijk lopen we de berg op.

      

Villa Industria

We rijden door naar de Minckelersstraat. Hier heeft in opdracht van De Alliantie de transformatie van voormalige gasfabriek tot hoogwaardige woonwijk plaatsgevonden. Villa Industria is een nieuwe woonwijk in Hilversum-Oost gebouwd op het terrein van een oude gasfabriek. De bouw kenmerkt zich doordat de appartementen zijn gebouwd in de vorm van de voormalige gashouders. Het project is bijzonder doordat er heel efficiënt is omgegaan met de beschikbare ruimte. De wijk is autovrij en de parkeergarage is onder de woningen gecreëerd.

Bloemenbuurt – Dudok Wonen

We vervolgen onze route naar de Bloemenbuurt. Hier heeft een herstructurering van totaal 571 woningen plaatsgevonden. De gemeente Hilversum heeft aan de openbare inrichting haar bijdrage geleverd d.m.v. speelpleintjes, bestrating, verlichting etc. (zie de Anemonestraat).We stoppen bij ‘De Egelantier’. De Egelantier is een zorglocatie met een verpleeghuis met 36 groepswoningen en 42 zorgappartementen. Tevens zijn hier 101 aanleun-woningen (86 sociale huur, 15 vrije sector huur), een GOED, een kinderdagverblijf en restaurant gevestigd. In verband met de omgeving is hier een ondergrondse parkeergarage gebouwd.


Via de Neuweg rijden we langs de ‘Openbare Leeszaal Neuweg’. Echt waardevol om de bus hier 5 minuten te verlaten voor een snelle blik in de bijzondere Anemonestraat.

  

Via de Diependaalselaan rijden we langs Project Nieuw Zuid. Hier bouwt Dudok Wonen 5 woontorens, totaal circa 200 woningen. 3 woontorens worden regulier verhuurd door Dudok Wonen. Een toren wordt geheel verhuurd aan Amaris Zorg en 1 woontoren wordt afgenomen door Habion Zorg. Ook hier komt een GOED, een restaurant, een kinderdagverblijf en wordt een half verdiepte parkeergarage met daktuin gerealiseerd.

Tijdens de busrit naar het Mediapark rijden we langs de twee appartementen complexen van De Alliantie aan de Zeverijnstraat die momenteel geheel gerenoveerd worden (verbreding balkons, galerijen, nieuwe kopgevels, een volledig nieuw entree en verduurzaming).

Datum en locatie
Donderdagmiddag 4 oktober 2018 van 11.45 uur tot 17.00 uur

Dudok Wonen / De Melkfabriek
Larenseweg 32, Hilversum

De Melkfabriek ligt enkele minuten lopen vanaf station Hilversum. 

Deelnamekosten
€ 175 per persoon, exclusief 21% BTW en inclusief lunch, koffie/thee/drankjes en hapjes

Aanmelden
Je kan je hier aanmelden.

Annuleren
Zie Algemene leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure CorporatieCongressen.nl

Organisatie & inlichtingen
Nestas communicatie
Ilse Elout
Telefoon: (036) 530 77 00
e-mail: i.elout@nestas.nl 

Loading...
Loading...

Bijeenkomsten

Home

Een label van

Een initiatief van Corporatie College en Nestas communicatie

Cedeo & CRKBO erkend

Cedeo geregistreerd
Cedeo geregistreerd
Cedeo geregistreerd

Nestas communicatie

Bezoekadres:
Jool Hulstraat 1
1327 HB Almere

T.  036 530 77 00
E.  info@corporatiecongressen.nl

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ons actuele cursusaanbod? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF
NAAR
BOVEN

Jool Hulstraat 1   -   1327 HB Almere   -   T. 036 530 77 00   -   E. info@corporatiecongressen.nl

Leveringsvoorwaarden en klachtenprocedure    -   Privacyverklaring   

Copyright Nestas communicatie © 2018   -   Powered by Idas B.V. Internet & ICT   -   Sitemap   -   Login